viernes, 24 de febrero de 2012

ORELLAS

Nesta época , en case todos os fogares, cocíñanse postres típicos como as filloas, as flores, ou as orellas. Estas últimas son a especialidade da miña irmá que moi amablemente ( non lle quedou máis remedio…) nos cedeu a receita . Pensaba titulalas “ As orellas de miña irmá “   ou   “ As orellas de Ana” pero tiven medo de crear confusión…
       Velaí vai esta receita da miña tradición familiar:

INGREDIENTES:
 - ½ kg de fariña
     - 150g de manteiga
         - 3 ovos
             - ½ vaso de anís
                 - reladura de limón  

                
ELABORACIÓN:
Nun bol introducimos todos os ingredientes:  a fariña,   


      a manteiga ( un pouco derretida ),



os ovos,

      
        as reladuras de limón,

 
e o anís,
















                 e mesturamos coa man.
 
              
             Engadimos fariña se é necesario.
                A masa debe saír dos dedos con facilidade.



Continuamos amasando fóra do bol ata conseguir unha masa branda pero compacta.
                               


Untamos o mesado cun pouco de aceite e imos colocando enriba pequeñas bólas de masa . Estirámolas  o máis finas posible axudándonos cun rolo.




                     
                                                                Xa só queda fritir en aceite de oliva.



Para darlle a forma de “orella” empregamos dous garfos  e mantemos  a posición uns segundos.



 Sacámolas antes de que se douren.
Deixámolas un momento sobre papel absorbente.



Cando xa as poñemos no prato definitivo engadímoslle azucre “glass” . Nós facémolo moendo o azucre normal e gústanos máis que o que se merca.



Verdade que é moi sinxela esta receita?
Xa veredes como… YUMMY   YUMMY!       


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario